Mistrzostwa JKPW w grillowaniu
Jacht Klub Politechniki Warszawskiej ogłosił otwarte mistrzostwa klubu w grillowaniu. Mistrzostwa odbyły się w dniu 14 sierpnia na starorzeczu Bugu („Wyspa krowia”).
Główną nagrodą był „ZŁOTY GRIL”
Regulamin
W Mistrzostwach mogli brać udział członkowie JKPW oraz członkowie klubów zrzeszonych w WOZŻ i WOZMiNW, a także przyjaciele i rodziny w/w.
Startujący w mistrzostwach sami zabezpieczyli potrzebny sprzęt oraz produkty niezbędne do grillowania. Do grillowania użyte zostały wszystkie dostępne produkty spożywcze (mięso, ryby, warzywa i owoce, przyprawy itp.) Startujący mogli przygotować półprodukty wcześniej tj. pokroić, przygotować sosy, zabejcować. Niedopuszczalna jbyła wcześniejsza obróbka cieplna.
Punktacja
Startujący w mistrzostwach i oceniający potrawy rywali posiadali punkty od 0 do 3, które mogli przyznać ocenianym potrawom, czteroosobowe jury skalę od 1-10.
Zarząd JKPW
Aby zobaczyć zdjęcia zapraszamy do działu ZDJĘCIA - ZDJĘCIA 2010 - 2010-grilowanie